Despre mine

“Adevărata valoare a unui om stă în obiectivele pe care și le propune”. Asta spunea în urmă cu vreo 1900 de ani împăratul roman Marcus Aurelius. Această pildă, a unuia dintre cei mai respectați și apreciați conducători ai Imperiului Roman, mi-a rămas în minte încă de pe vremea adolescenței, când am studiat cu mare pasiune istoria acelor vremuri. Vorbele lui Marcus Aurelius m-au motivat ca întodeauna să-mi propun țeluri înalte. Mulți dintre cei care mă cunoșteau la acea vreme nu mi-au acordat prea multă încredere. Îmi spuneau mereu că sunt prea visător, atunci când le povesteam despre planurile mele. Nimeni nu mi-a dat nicio șansă, atunci când, prin 1997, la 18 ani, mi-am înființat propria companie.  Desfășuram activități de comerț, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. După patru ani de experiență într-un business profitabil, am decis că trebuie să intru într-o nouă etapă.  Astfel, la 22 ani de ani, am devenit managerul Combinatului Siderurgic de la Călărași, care la acea vreme era o ruină. La fel ca în 1997, apropiații mei mi-au spus că fac o mare greșeală întrucât mă bag într-o asemenea afacere .

Cu un business plan bine pus la punct, și multă voință susținută de dorința de a reuși, am început să reconstruiesc, pas cu pas, o afacere în al cărei potențial am crezut cu tărie de la început. În primul rând, am reconfigurat total linia de producție. Ne-am reorientat către confecționarea de structuri metalice pentru domeniul construcțiilor. O nișă care se prefigura foarte profitabilă la acea vreme. Am investit în achiziționarea de echipamente și utilaje moderne, am trimis angajații la training în străinătate și am format un board de specialiști pe care i-am adus din afara țării. În cinci ani, am investit, din surse proprii și din credite bancare, sume importante de bani pentru  retehnologizare, modernizare, marketing și dezvoltare. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Compania Repsteel, născută din cenușa combinatului de la Călărași, a devenit rapid principalul furnizor de structuri metalice din România. Am fost furnizori pentru o serie întreagă de imobile de referință: Charles de Gaulle Plaza,  sediul IKEA,  show room-uri Dacia, Renault, Peugeot, mall-uri. De asemenea, am deschis noi piețe precum Egipt, Dubai, Abu Dhabi, Venezuela. În Dubai, am livrat structuri pentru zgârie-nori, în Venezuela am furnizat structuri pentru o fabrică de nichel, iar în Egipt am participat la construcția unei fabrici de ciment. E adăvarat că de-a lungul timpului au fost și momente de cumpănă, dar am reușit să le depășim pentru că întotdeauna am acționat, împreună cu angajații mei, ca o adevărată echipă. Am muncit cu pasiune, am fost orientat spre rezultate și am crezut cu tărie în ideile mele.

În permanență, am decis să reinvestesc profitul pentru a ne dezvolta și pentru a ne moderniza capacitățile de producție. Astfel, Repsteel a devenit numărul 1 în România și numărul 3 în Europa în domeniul producției de structuri metalice, produsele noastre fiind certificate ISO 9001. La numai 23 de ani, Camera de Comerț și Industrie din România m-a declarat cel mai performant tânăr antreprenor. Practic, am fost printre cei care am contribuit la schimbarea trendului în domeniul construcțiilor: de la cărămidă și beton la metal și sticlă.

Din 2004, am participat constant la cursuri, conferințe și seminarii pe teme economice, de management și de marketing în SUA și în Europa. Mi-am format, în timp, conexiuni pe piețele financiare internaționale, am colaborat cu bănci și mari fonduri de investiții, venture capital, cu mari companii specializate pe investiții în infrastructură, cu fonduri specializate pe start-up.

În anul 2007, am fost la o conferință în Statele Unite, cu tema expansiunea economică la nivel global. Acolo, au fost făcute publice pentru prima dată cifre și statistici care arătau clar că SUA era în recesiune, iar întreaga lume era în pragul unei crize economice de proporții.

Când m-am întors în țară am luat decis să propun acționarului majoritar să vândă afacerea. Îmi dădusem seama că România nu are cum să scape de ceea ce va urma. În decembrie 2007, încheiasem deja tranzacția de vânzare-cumpărare. La aceea vreme, la noi economia în creștere, indicii marcoeconomici arătau foarte bine, iar domeniul imobiliar era în plină expansiune.

După ce am ieșit din businessul Repsteel, am hotărât să plec în SUA pentru o perioadă mai lungă pentru a mă dezvolta din punct de vedere profesional. Am locuit la Boston și la New York. Am urmat o serie de cursuri și seminarii care m-au ajutat să înțeleg multe din dedesubturile managementului, am urmat cursuri de leadership la Columbia University, am cunoscut oameni de afaceri din toată lumea, mi-am format relații și conexiuni la cele mai importante companii de investiții din SUA, Brazilia, Chinia, India. Am participat la mai multe summituri BRICS în China, India, Brazilia, precum și la conferințe pe teme de antreprenoriat în Turcia și Finlanda. Conduc o companie de investiții înregistrată în SUA, Petek Invest Inc.

În timp, mi-am perfecționat cunoștințele de limbi străine (engleză, spaniolă, italiană) și m-am dedicat mai mult timp studiului și sportului. Printr-o voință de fier, am reușit o performață extraordinară în plan personal. Am slăbit de la 140 de kilograme (eram un gurmand desăvârșit) la 80 de kilograme. Prin sport și printr-o dietă sănătoasă. Acum particip la diverse maratoane prin toată lumea (în ianuarie anul ăsta am fost în Noua Zeelandă și în Insulele Fiji), fac ciclism de performanță (merg câte 200 de kilometri), joc tenis de câmp, golf, înot, pescuiesc. Ador să cânt la pian și la harpă.

În 2011, m-am întors în țară și am pus bazele Romanian Business Accelerator, o asociație ce își propune, după cum îi spune și numele, să accelereze mersul în businessul românesc. Vrem să punem laolaltă antreprenori, investitori, politicieni, societate civilă, cu scopul de a reporni motorul economiei românești și de a scoate în evidență modele de succes din România. De asemenea, lucrez în prezent la un proiect, foarte drag mie, care va avea ca principal reper dezvoltarea comunităților rurale pe mai multe paliere: afaceri, cultură, educație.

În septembrie 2012, am avut cea mai mare realizare în plan personal. M-am căsătorit.

Sunt un mare iubitor de animale. Îmi plac foarte mult câinii și în special cei fără stăpân. Am reușit să salvez mai mulți maidanezi de pe străzile Bucureștiului cărora le-am găsit stăpâni în străinătate. Orașele mele preferate sunt New York și Paris, poate și din cauza faptului că și pe acolo mai vezi și câini fără stâpân.

Țin foarte mult la oamenii cu care lucrez. Evident, la cei care sunt serioși și care au reușit să-mi câștige încrederea. Mi-a plăcut să fiu alături de colaboratorii mei în cele mai frumoase momente ale vieții lor, dar și în cele mai triste.

M-am născut pe 5 aprilie 1979, sunt licențiat în Drept și în Științe Politice, am un master în Psihologie Politică și Leadership in Administrație și îl admir foarte mult, ca om politic, pe Barack Obama.