Proiecte

Romanian Business Accelerator

Cel mai important proiect la care lucrez în prezent este Romanian Business Accelerator, mai pe scurt RBA. Ce este RBA?,vă veţi întreba.

RBA este un proiect care s-a născut nu demult şi care îşi propune să mişte un pic lucrurile prin economia asta a noastră care a anchilozat rău de tot, în ultima vreme. Împreună cu partenerii mei vrem să ajutăm, prin experienţa noastră, prin relaţiile noastre, prin accesul nostru la diverse surse de finanţare, prin conexiunile pe care le avem pe diverse pieţe externe, antreprenoriatul românesc. Avem nevoie de o pătură de firme româneşti mici şi mijlocii puternice. Economia românescă are nevoie de oameni de afaceri puternici, creativi, independenţi financiar care să tragă lucrurile în sus. Mai pe scurt vreau să intram cât mai repede în normalitate. La noi statul încă mai face jocurile în economie sau, mă rog, are un rol destul de mare, ceea ce este împotriva oricăror legi ale unei economii de piaţă funcţionale.

Ne vom face din ce în ce mai auziţi. Ne vom expune ideiile şi vom încerca să schimbăm modul de acţiune al statului în economie. Vom face lucrurile step by step.

Am iniţiat deja un proiect de sprijinire a antreprenorilor care sunt în căutare de finanţare “Companiile caută Angel Investors”.

Am creionat câteva obiective ale RBA pe care le voi enumera mai jos:

  • Romanian Business Accelerator este o organizatie ce isi propune sa contribuie activ la imbunatatirea mediului de afaceri din Romania. Misiunea noastra este de a pune laolalta antreprenori, investitori, politicieni, societate civila, cu scopul de a reporni motorul economiei romanesti si de a scoate in evidenta modele de succes din businessul autohton.
  • De asemenea, ne propunem sa identificam solutii reale pentru sprijinirea ideilor de afaceri cu potential si sa promovam punctele forte ale Romaniei pe pietele externe, in special, pe cele din asa-numitele state BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud).
  • Un alt scop declarat al organizatiei este acela de a sustine si de a promova piata de capital autohtona, ca solutie eficienta si reala pentru dezvoltarea unei companii. Din pacate, Bursa de la Bucuresti nu functioneaza acum la potentialul ei maxim. Romanian Business Accelerator isi propune sa arate deopotriva investitorilor si proprietarilor de societati nelistate, avantajele certe ale deschiderii unei firme catre bursa.
  • Promovarea produselor si marfurilor romanesti reprezinta o alta directie de actiune a Romanian Business Accelerator. Concret, vom sprijini, in cadrul tuturor actiunilor pe care organizatia noastra le va intreprinde, antreprenoriatul autohton.
  • Organizatia noastra crede ca, pentru a atrage investitii straine de calibru, Romania are nevoie de un sistem fiscal cat mai relaxat si de stabilitate la nivel legislativ. De aceea, propunem Guvernului Romaniei reducerea cotei unice la 10%, precum si reducerea cat mai grabnica a numarului de taxe si impozite.
  • Romanian Business Accelerator crede cu tarie ca dezvoltarea infrastructurii rutiere si urbane reprezinta un motor extrem de important pentru dezvoltarea mediului antreprenorial si pentru atragerea investitiilor straine.
  • Romanian Business Accelerator isi propune sa devina o platforma activa de dezbateri si sa ofere totodata solutii concrete pentru problemele reale ale economiei.
  • Romanian Business Accelerator organizeaza conferinte, mese rotunde, seminarii unde sunt invitati reprezentanti de marca din mediul de afaceri, din politica si din randul societatii civile.